Under Gaden er navnet på Aarhus Volumes årligt tilbagevendende festival ved Ringgadebroen i Aarhus K.

Gadefest På Godsbanen i 2016 var startskuddet for hvad der er blevet til et af Aarhus største kulturarrangementer og fundamentet for opbygningen af foreningen Aarhus Volume. Med 10.000 deltagere det første år etablerede Aarhus Volume sig fra start som en af de største aktørere i det aarhusianske kulturliv.

Urbane genre som

Hiphop, elektronisk og R&B

Med musikalsk fokus på urbane genre som hiphop, elektronisk og R&B giver Under Gaden de mindre gængse stilarter en platform og en scene til at udfolde sig på til stor fornøjelse for både artisterne og gæster. Under Gaden bringer hvert år et stort supplement til musikken, med graffitimalere, talks, workshops og streetsport events som foregår sideløbende med koncerterne under de to dage festivalen strækker sig over.

Selvom rammerne for festivalen er blevet mere faste med tiden, har indholdet af hver festival været unikt for det enkelte år.

Den kreative

sammentrækningskraft

Aarhus Volume udspringer fra kulturplatformen Institut for (X), som agerer knudepunkt for vækstlagsmiljøet i Aarhus. Derudover var det rammerne for de første 3 gadefestivaler. Den kreative sammentrækningskraft Institut for (X) faciliterer har betydet, at festivalen hvert år bliver påvirket og inspireret af de mange ildsjæle som har sin gang i og omkring bydelen hver dag. Hvad end det er Andromeda8220 der har hjulpet med til at udvikle “talks” elementet på festivalen, eller sambaoptog ved Aarhuspanti. Har mange års gang på Institut for (X) givet Aarhus Volume mange venner og samarbejdspartnere som hvert år er med til at gøre Under Gadens indhold enestående.

Siden 2016 hvor festivalen foregik på arealerne omkring Institut for X, er festivalen nu rykket til den modsatte ende af Den Grønne Kile til området under Ringgadebroen. Derfor navnet Under Gaden.

bliv frivillig med

aarhus volume

Bliv frivillig